Categorieën

  • Ronde potten
  • Vierkante potten
  • half ronde potten
  • Anduze potten
  • Geglazuurde potten
  • Haws gieters
  • Diversen tuin
  • Bomen en planten

Diversen tuin / Bio-Kultura woldoek van schapenwol.

Bio-Kultura woldoek van schapenwol.

bio kultura-woldoek-natuurlijk-xlterracotta Bio Kultura-woldoek-schapenwol bio kultura-onderlaag-schapenwol-woldoek bio kultura-onderlaag-woldoek-schapenwol-
bio kultura-woldoek-natuurlijk-xlterracotta Bio Kultura-woldoek-schapenwol bio kultura-onderlaag-schapenwol-woldoek bio kultura-onderlaag-woldoek-schapenwol-
Bio-Kultura woldoek van schapenwol.
Schapenwol kan ook heel goed als natuurlijke ‘onkruid-onderdrukker’ neergelegd worden.
€ 24,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Nieuw in ons assortiment!

Bio-Kultura woldoek gemaakt van schapenwol.
Afmetingen: 300 x 100 cm.
Het gewicht per vierkante meter is 350 gram.


Schapenwol
Op dit moment is veel schapenwol in Nederland een "afvalproduct". Dat is natuurlijk eeuwig zonde want schapenwol heeft een aantal nuttige eigenschappen.
Zeker voor de (moes)tuin!

De voordelen van schapenwol en verschillende toepassingen:

Wanneer je een plak schapenwol over de grond uitspreidt, gaat het verdamping van vocht tegen. De schapenwol houdt op zichzelf ook goed vocht vast. Ideaal dus als je het product als laag in een no-dig bed (wij gebruikten de schapenwol als vervanger voor het karton) of als bekleding van een (moestuin)bak / terracotta pot gebruikt.

Schapenwol bevat voedingsstoffen zoals stikstof, kalium en zwavel. Het bodemleven zal deze wol langzaam afbreken en deze voedingsstoffen de grond in brengen zodat het opgenomen kan worden door de plant. 

Zo’n plak schapenwol kan ook heel goed als ‘onkruid-onderdrukker’ neergelegd worden. Heb je stukken tuin waar het zevenblad de scepter zwaait, dan kun je dit de kop indrukken met een plak schapenwol. Ook als je paden aanlegt in je tuin, met bijvoorbeeld houtsnippers, kan er na verloop van tijd onkruid doorheen komen. Leg je eerst een plak schapenwol op de grond waarover je vervolgens de snipper verspreidt, onderdrukt dit het onkruid omdat er geen licht bij komt. Een natuurlijke vervanger voor plastic anti-worteldoek dus. 

Je kunt er moestuinplanten in planten. Rol een stuk uit, snijd een kruis op de plekken waar je een plant wilt planten en zet de planten er vervolgens in. Dit is goed te zien op de foto met aardbeienplanten. Op de manier droogt de bodem rond je planten minder snel uit én hoef je minder te wieden.